HVB-hem NorrbottenHVB-hem
Om oss

Välkommen till Norrbottens pärla

Älvsbyn, beläget i hjärtat av Norrbotten, är en charmig kommun känd som ”Norrbottens pärla”. Omgiven av vacker natur och ett rikt kulturliv, erbjuder Älvsbyn en hög livskvalitet. Här finns en stark gemenskap och goda möjligheter för friluftsliv, vilket gör det till en idealisk plats för rekreation och återhämtning.

Avstampets HVB-hem

Avstampet är ett erkänt HVB-hem i Älvsbyn, Norrbotten, som erbjuder specialiserad behandling för vuxna med missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel och spel. Med vår Recovery In Motion-metod (RM-12)® stödjer vi våra klienter i att uppnå långsiktig drogfrihet och ett stabilt liv.

Vår filososfi

Helhetssyn på människan

Avstampets filosofi grundar sig på en helhetssyn på människan och strävan efter långsiktig återhämtning och livskvalitet. Vi använder oss av den unika Recovery In Motion-metoden (RM-12), som bygger på en manualstyrd 12-stegsbehandling, kombinerad med individuella och gruppterapier samt återfallsprogram.

Vi tror på att varje individ har potentialen att förändra sitt liv med rätt stöd och verktyg. Vårt fokus ligger på att skapa en trygg och stöttande miljö där klienter kan arbeta med sina utmaningar och utvecklas. Genom att främja ansvarstagande och självinsikt hjälper vi våra klienter att uppnå ett drogfritt, meningsfullt och hälsosamt liv.